Ime: Ivan

Prezime: Končić

Titula: mag. mus.

e-mail adresa: ivan.koncic@yahoo.com

Telefon/mobitel: 

Životopis:

Ivan Končić (Dubrovnik 21. srpnja 1988.), dubrovački kompozitor, rođen je u glazbenoj obitelji. Nakon osnovne i srednje glazbene naobrazbe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu sa koje izlazi 2013.g. sa diplomom studija klasične kompozicije u klasi prof. Željka Brkanovića. Diplomski rad –  Simfoniju „Elementi“ praizvodi Zagrebačka Filharmonija 14. 1. 2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu koncerta za Muzičku akademiju pod ravnanjem maestra Fačinija.

Za vrijeme studija sudjeluje na studentskim projektima „Fus nota“ i „HR projekt“ na kojima mu se izvodio „Gudački kvintet“, te „Impresija“ za udaraljke i gudače, a značajna je i izvedba „Potoka“ – djela za gudački orkestar, posvećena Zagrebačkom omladinskom komornom orkestru, u sklopu ciklusa „Glazbene staze“ 2011. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. U istom ciklusu, kvintet Glazbenih staza praizvodi 2014. i „Fantastičnu suitu“. Obe kompozicije su ostale na stalnom repertoaru spomenutih ansambala.

Na međunarodnom natjecanju kompozitora „Franz Josef Reinl Stiftung“ za 2011.g, osvaja 3. nagradu za kompoziciju „Motivi s varijacijama“ (prva nije dodjeljena) napisanu za gudački orkestar koju münchenski „Arcis Ensemble“ izvodi u münchenskom Gasteigu u sklopu koncerta nagrađenih sudionika. Za ovo međunarodno postignuće dodjeljena mu je Dekanova nagrada Muzičke akademije u Zagrebu za god. 2010./2011.

Dobitnik je Rektorove nagrade za 2012./2013. za partituru “The Raven” – završni rad preddiplomskog studija (izveo 11. 5. 2013. Simfonijski orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Tarbuka, solist Teo Visintin).

U suradnji sa Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku djeluje kao kompozitor za predstavu “Nesporazum” Alberta Camusa u režiji Darija Harjačeka za što je pripremio glazbu u vlastitoj produkciji.

Stipendist je fonda za mlade skladatelje Rudolf i Margita Matz za 2012. godinu.

Trenutno zaposlenje:

Viši predavač na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković pri Katoličko bogoslovnom fakultetu; Vanjski suradnik – asistent na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu; u Glazbenoj školi “Brkanović” kao profesor glazbeno-teorijskih predmeta.

Djela su mu se izvodila u Dubrovniku, Zagrebu, Osoru, Splitu, Opatiji, Novom Sadu, Ljubljani, Münchenu, Milanu…

Nastava:

Studij crkvene glazbe (Institut za crkvenu glazbu):

Solfeggio I, II, III i IV

Harmonija I i II

 

Posljednja značajnija djela:

–           “In his house at R’lyeh dead Cthulhu waits dreaming” – praizveo Cantus ansambl na 42. Osorskim glazbenim večerima (narudžba festival).

–           “Dnevnik zlatne ribice” – narudžba festival klavirskih dua u Zagrebu, praizvele Kosjenka Turkulin i Iva Ljubičić.

–           “Kaskade i korali” – narudžba 30. zagrebačkog biennalea, izveo Ad Gloriam brass.

–           “Šuma Striborova” – mjuzikl u suradnji s redateljem Tomislavom Pavkovićem.

–           “Galilean songs” – za theremin i gudački kvartet. Narudžba 10. MAGfestivala 2019. godine.

–           “Zlatno libro” – glazbeno scensko djelo, narudžba 71. Dubrovačkih ljetnih igara