Poštovane studentice/poštovani studenti,

obavješćujemo Vas da će se tijekom adventskoga vremena u crkvi sv. Martina, a u sklopu pripreme za svetkovinu Božića, utorkom i četvrtkom slaviti svete mise zornice s početkom u 6:30 sati. Na misama će aktivno sudjelovati (pjevanjem, čitanjem, ministriranjem, pripremom molitava vjernika i sl.) pojedina godišta studenata svih studijskih smjerova prema sljedećem rasporedu: utorak, 4. prosinca (članovi Studentskoga zbora); četvrtak, 6. prosinca (5. godina studija); utorak, 11. prosinca (4. godina studija); četvrtak, 13. prosinca (3. godina studija); utorak, 18. prosinca (2. godina studija); četvrtak, 20. prosinca (1. godina studija). Nakon zornice bit će druženje uz čaj i kavu u prostorijama Caritasa uz crkvu.

Isto tako, tijekom adventskoga vremena svaki bi se ponedjeljak (osim zadnjega termina koji bi bio u petak) tijekom odmora u 11:00 sati, odmah nakon trećeg sata, kod križa u holu na I. katu zgrade Fakulteta pripremao kratki molitveno-meditativni program: navještaj svetopisamskoga teksta pojedine nedjelje Došašća i prigodna meditacija naših profesora uz paljenje svijeće na adventskome vijencu prema sljedećem rasporedu:

 

Ponedjeljak, 3. prosinca 2018.

“Budni budite i u svako doba molite” (Lk 21,36a)

doc. dr. sc. Daniel Patafta

 

Ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

“Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze” (Lk 3,4b)

dr. sc. Stipo Kljajić

 

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

“Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako.” (Lk 3,11)

prof. dr. sc. Josip Šimunović

 

Petak, 21. prosinca 2018.

“Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! ” (Lk 1,42)

doc. dr. sc. Taras Barščevski

 

Pozivamo Vas da se odazovete na spomenuta slavlja i u dane kada Vaša godina aktivno sudjeluje u pripremanju istih, ali i u drugim terminima prema Vašim mogućnostima kako bi naš hod kroz vrijeme Došašća bio učvršćen zajedničkom molitvom.

 

S poštovanjem,

 

Sanja Bobaš-Pupić, predsjednica Studentskog zbora

Ivan Dodlek, koordinator Povjerenstva za pastoral studenata