Održan korizmeni duhovno-formativni susret za polaznike programa cjeloživotnog obrazovanja KBF-a

,

U subotu, 23. ožujka 2024. godine održan je korizmeni duhovno-formativni susret za polaznike programa cjeloživotnog obrazovanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Teološka kultura (1. i 2. godina) i Liturgijska glazbena kultura.

Susret je započeo predavanjem o Velikom tjednu kojega je održao dr. sc. Milan Dančuo. Dr. sc. Dančuo je u svom izlaganju naglasio: „Razumijevanje i uranjanje u to Kristovo vazmeno otajstvo koje proslavljamo u Velikom tjednu ima kao svrhu sljedeće: ono što slavimo treba postati mjera za naš život. Crkva se Kristove muke, smrti i uskrsnuća ne spominje samo u tom jednom tjednu, već se spominje i aktualizira u svakom euharistijskom slavlju i u svakom sakramentu, ali uz tu dimenziju spomenčina, Kristovo uskrsnuće treba postati naš stil života, odnosno kroz prizmu uskrsnuća potrebno je promatrati cijeli naš život jer ga Gospodin obasjava i daje potpuno novi smisao. Ako želimo da Kristov Uskrs postane i naš Uskrs, onda ga je potrebno živjeti u svakodnevnom životu, u svim radostima i žalostima života postati svjesniji da nas Gospodin obasjava, vodi i izgrađuje svojom božanskom pedagogijom kako bi kroz vjeru naš život usmjerili prema onome što nas doista ispunjava, daje snagu i mir u našem životu.“

Duhovno-formativni susret nastavio se svetom misom, koju su svojim glasovima i sviranjem orgulja obogatile polaznice programa Liturgijska glazbena kultura. Susret je završen zajedničkim druženjem svih polaznika i nastavnika.