Održan simpozij o životu i djelu prof. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Dana 20. i 21. listopada 2023. godine održan je međunarodni znanstveni simpozij u povodu 100. obljetnice rođenja Tomislava Janka Šagi-Bunića (1923. – 2023.) g. u dvorani Vijenac Kaptol 29a, u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i Kršćanske sadašnjosti.

Dvodnevni simpozij uključio je 31 izlaganje o različitim perspektivama života i djela jednog od najistaknutijih hrvatskih teologa: profesora, redovnika kapucina i svećenika. Nakon toplih pozdravnih govora mons. dr. sc. Dražena Kutleše, Velikog kancelara KBF-a, prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, dekana KBF-a, izv. prof. dr. sc. Ante Barišića, Provincijala Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i dr. sc. Stjepana Brebrića, direktora KS-a, simpozij je započeo s radom.

Kroz 31 izlaganje promišljalo se o životu i djelu prof. Šagi-Bunića, od biografskih zapisa (bilo kroz dostupne podatke i dokumente, bilo kroz sjećanja onih koji su prof. Šagi-Bunića poznavali) do teološko-tematskih izlaganja u kojima je Šagi-Bunić ostavio neizbrisiv biljeg istaknutom širinom obrazovanja i pronicljivošću. Nakon završetka simpozija u planu je i objava zbornika znanstvenih radova o životu i djelu svjetski prepoznatoga teologa Tomislava Janka Šagi-Bunića što će ujedno biti prilika za pobliže upoznavanje s njegovim teološkim opusom.

Program simpozija