U ponedjeljak 21. listopada 2019., u godini kada Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježava 350. godišnjicu svoga postojanja i djelovanja, održan je susret Uprave Fakulteta i predstojnikâ znanstveno-nastavnih instituta sa svećenicima Gornjogradskog dekanata Zagrebačke nadbiskupije, na inicijativu njihova dekana mons. Zlatka Korena, župnika drevne zagrebačke župe sv. Blaža.

Prof. dr. sc. Mario Cifrak, dekan Fakulteta i doc. dr. sc. Anto Barišić, prodekan za organizaciju te izv. prof. dr. sc. Ante Crnčević, predstojnik Instituta za crkvenu glazbu i doc. dr. sc. Denis Barić, predstojnik Instituta religijskih znanosti, dočekali su kolege svećenike te su ih proveli zgradom Fakulteta, pokazavši im prostore u kojima se odvija redoviti nastavni, znanstveni i stručni rad, pri čemu je profesor Crnčević posebno pokazao prostorije Instituta za crkvenu glazbu i svećenicima prezentirao posebnosti studija Crkvene glazbe.

Zatim su se susretu pridružili izv. prof. dr. sc. Nenad Malović, prodekan za znanost, koji je svećenicima govorio o znanstvenim aktivnostima i međunarodnoj suradnji te prof. dr. sc. Ružica Razum, prodekanica za nastavu, koja ih je, uz prigodne promidžbene materijale, upoznala s detaljima obrazovno-nastavnih procesa svih studijskih smjerova našega Fakulteta.

Ovaj susret je bio prilika da se svećenici – pastoralci susretnu sa znanstveno-nastavnom bazom na kojoj su i sami teološki formirani te da u ugodnome razgovoru s profesorima razmjene iskustva, ideje i mišljenja. Susret je zaključen zajedničkim objedom.