Održana I. radionica institucijskog projekta “Dostojanstvo ljudske osobe u svjetlu kršćanskog humanizma i povijesnoga svijeta”

,

U petak, 15. ožujka 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je radionica institucijskog projekta Dostojanstvo ljudske osobe u svjetlu kršćanskog humanizma i povijesnoga svijeta. Na radionici se uživo i mrežnim putem okupilo dvadeset suradnika s katedri moralne teologije i filozofije KBF-a, s Medicinskog i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, s Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i s Katoličkog sveučilišta u Leuvenu.  Na radionici je sudjelovalo i petero doktoranada i doktorandica KBF-a čije su teme doktorskih radova u užem i širem smislu tematski naslonjene na temu institucijskog projekta.

Institucijski projekt Dostojanstvo ljudske osobe u svjetlu kršćanskog humanizma i povijesnoga svijeta provodi se u okviru Strateškog programa znanstvenih istraživanja KBF-a, i to 3. Strateškog područja: Kršćanski humanizam pred suvremenim antropološkim, etičkim, socijalnim i simboličkim izazovima, a doprinosi ostvarenju ciljeva prve teme: Dostojanstvo ljudske osobe: ideja i pojam, temelji i izvori, veličina i vrijednost, svijest i duhovnost.