U utorak 10. prosinca 2019. s početkom u 17.00 sati u dvorani I Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, Zagreb, održana je redovita godišnja Skupština Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS-KBF/AMAC FTC).

Skupštinu je vodio predsjednik Društva prof. dr. sc. Tonči Matulić zajedno s tajnicom doc. dr. sc. Vandom Kraft Soić.

Skupštini je nazočilo četrdesetak redovitih članova. Otvorena je pjevanjem himne Društva Slava ti, predobri Bože te pozdravima Predsjednika Društva i dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Maria Cifraka. Nakon toga je duhovni voditelj Društva vlč. Vlado Razum održao prigodnu duhovnu misao, a potom su donesene važne odluke temeljem određenoga i prihvaćenog dnevnog reda.

Između ostaloga Predsjednik je podnio izvješće o radu Društva u 2019. godini, a također je usvojen predloženi Godišnji program rada za godinu 2020. Vrijedno je izdvojiti prijedlog da se proslava Dana Društva – Stepinčevo 2020. održi u subotu 15. veljače 2020. u Pribiću, rodnom mjestu sluge Božjega kardinala Franje Kuharića i u Krašiću, rodnom mjestu i mjestu kućnog pritvora blaženoga Alojzija Stepinca. Ovom prigodom pozivamo sve članove Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da dođu na to vrijedno duhovno-rekreativno druženje.

Na kraju Skupštine Predsjednik je svima zahvalio na sudjelovanju i otpjevana je akademska himna Gaudeamus igitur.

Nakon pauze uslijedio je drugi dio susreta na kojemu su se članovima Skupštine Društva pridružili i studenti KBF-a, a na kojemu su svoju alumni priču ispričali gđa Blaženka Jančić, dipl. kateh., urednica Odjela Religija na Hrvatskom radiju i g. Tomislav Filić, dipl. theol., ravnatelj Osnovne škole Augusta Harambašića. Bilo je lijepo iskustvo koje je budilo ponos u svima nazočnima za postignuća ovo dvoje dragih ljudi, bivših studenata – alumna KBF-a Sveučilišta u Zagrebu. Ovom prilikom im se od srca zahvaljujemo za podijeljene misli, iskustva i pruženo svjedočanstvo života.