Studijsko-rekreativni izlet studenata u Zadar

Studenti koji pohađaju seminar E – arhiv T. J. Šagi – Bunića kod doc. dr. sc. Ante Barišića i seminar Istraživanje i uređivanje arhiva T. J. Šagi-Bunića kod doc. dr. sc. Andree Filić u subotu 18. svibnja 2019. godine posjetili su grad Zadar. Tradicionalno, pri završetku rada u Arhivu, studenti koji pohađaju nastavu na ovom seminaru odlaze negdje na izlet gdje se (radno) zajedništvo sa seminara prelijeva u zajedništvo u radosti, pjesmi i druženju. Ove smo godine odabrali grad Zadar kao naše odredište za izlet.

U pratnji studenata bili su naši profesori dr. sc. Anto Barišić, dr. sc. Andrea Filić i dr. sc. Vanda Kraft Soić. Potrebno je istaknuti da su i naši profesori odlučili ostaviti svoje obaveze i brige u Zagrebu i zajedno sa studentima prosipali radost i podržavali zajedništvo.

Dolaskom u Zadar obišli smo značajnije znamenitosti u samome gradu, a za to se na osobit način pobrinuo naš kolega Tonći Maleš koji je (imajući na umu kakvu publiku ima ispred sebe) u kratkim crtama, ali promišljeno i precizno, istaknuo najvažnije o tim znamenitostima. Ovim putem mu zahvaljujemo.

Napojeni bogatom poviješću kulturne baštine ovoga grada, uputili smo se na zajednički ručak gdje nam se pridružio i profesor dr. sc. Ivan Bodrožić. I za stolom je vladalo zajedništvo i radost. Kako bismo pogledali Zadar iz ptičje perspektive, popeli smo se na zvonik sv. Stošije i razgledavali sa svih strana ljepote ovoga bisera koji doprinosi ljepoti našega Jadrana.

Nakon druženja i razgledavanja bilo je vrijeme za povratak u našu svakodnevicu. Zaorila se pjesma u autobusu. Neki se nisu ni ugasili do Zagreba. Svi smo preživjeli i obogatili se ovim izletom i zajedništvom i napunili baterije za obaveze i dužnosti koje smo na jedan dan ostavili u Zagrebu.

Ovim putem se zahvaljujemo cijenjenoj upravi KBF-a Sveučilišta u Zagrebu i profesorima koji su nam omogućili ovaj izlet i ovo druženje. Zahvaljujemo i kolegama koji su doprinijeli da se ovaj izlet ostvari na takav način da smo se svi vratili radosni i nasmijani, iako malo umorni, ali to nije vrijedno spomena.

Ovim putem pozivamo sve koji su zainteresirani za pohađanje ovog Seminara da se slobodno odazovu. Mi ne samo da radimo na važnim spisima i ostavštini velikoga profesora T. J. Šagi– Bunića, nego smo uvijek raspoloženi za druženja i izlete, ali uvijek tako da tko neće da radi nema ni izleta.

fra Pavle Ivić