U ponedjeljak, 29. studenoga 2021. godine, u prostorijama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održano je predstavljanje novog broja studentskog časopisa Spectrum na temu Teologija i ekologija.

Uz uredničko vijeće časopisa na predstavljanju su sudjelovali: dekan Katoličkoga  bogoslovnog fakulteta prof. dr. sc. Josip Šimunović, prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Silvija Migles, prodekan za znanost doc. dr. sc. Branko Murić, koordinator za Spectrum dr. sc. Ante Bekavac, profesori i studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Na predstavljanju su sudjelovali i vlč. Dario Kral, nadbiskupski tajnik i delegat Josipa kardinala Bozanića, Velikoga kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu te vlč. Josip Đurin, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Program je započeo molitvom koju je vodio dekan Šimunović. Nakon molitve su studenti I. godine Filozofsko-teološkog studija otpjevali  prigodnu pjesmu, a cijeli program predstavljanja vodio je tajnik Spectruma Ante Herceg koji je potom pozvao Dekana da održi kratki govor. Dekan je istaknuo važnost pisanja i bavljenja znanošću te potaknuo sve da se ne boje uzeti časopis u ruke i pročitati ga te ujedno postati dio samog časopisa kroz svoj doprinos. Uslijedio je pozdrav glavnog i odgovornog urednika, studenta IV. godine FTS-a Ivana Rozića koji je ukazao na važnost teme u kontekstu današnjih zbivanja. Sadržaj novog broja časopisa predstavio je zamjenik glavnog urednika i student IV. godine FTS-a, Valentin Lešić. Studenti Antonio Tkalac i Franko Rajič su u nastavku predstavili svoje radove i istaknuli njihovu važnost za današnje vrijeme. Uslijedilo je predstavljanje medijskog sadržaja Spectruma koje je vodio Antonio Kljajić, student III. godine FTS-a i medijski moderator Spectruma. Student Kljajić je zatim u ime uredništva predstavio i temu idućeg broja i pozvao sve studente da se odazovu svojim radovima bilo u obliku članaka i eseja bilo u obliku umjetničkih izričaja i drugih književnih vrsta.

Pred kraj predstavljanja okupljenima se obratio koordinator Spectruma dr. sc. Ante Bekavac i zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Program je zaključen prigodnom pjesmom studenata I. godine Filozofsko-teološkog studija.

FOTO: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

TEKST: Antonio Kljajić