21. ožujka održan je prvi Dan otvorenih vrata u prostorijama Fakulteta s početkom programa u 10 sati te završetkom u 19 sati. U sklopu Dana otvorenih vrata održan je panel tematski usmjeren prema karijerama i studiranju na Fakultetu. Sudionici panela bili su uspješni alumni (Blaženka Jančić, Diana Tikvić, Domagoj Matošević i Nikola Kuzmičić) te sadašnji studenti (Ivana Rako, FTS; Patricija Ivičić, RPK i Mislav Lucić, ICG).

Posjetitelji su mogli slobodno razgledati prostorije Fakulteta kroz posebne punktove: kutak za teologiju, kutak za filozofiju, biblijski kutak, pastoralni i odgojni kutak, Studentski zbor i glazbeni kutak. Razgledavanje zgrade Fakulteta završilo je koncertom studenata ICG-a. Potom su se prisutni mogli upoznati s izgledom naših predavanja kroz kratka izlaganja prof. dr. sc. Tončija Matulića, izv. prof. dr. sc. Slavka Sliškovića i doc. dr. sc. Tarasa Barščevskog. Program je završio neformalnim druženjem posjetitelja s profesorima i studentima.

Ukupno je Dan otvorenih vrata Fakulteta posjetilo između pedeset i šezdeset maturanata, a program je bio medijski popraćen. Zahvaljujemo našim studentima na aktivnom radu zahvaljujući kojem je prvi Dan otvorenih vrata uspješno završio.

doc. dr. sc. Ana Biočić