Zajednički hod studenata, profesora i djelatnika KBF-a kroz vrijeme došašća – kao duhovna priprava za svetkovinu Božića – učvršćivao se misama zornicama, molitvom, kulturno-umjetničkim programom studenata (Adventski vijenac), duhovnom obnovom za studente i duhovno-formativnim susretom za polaznike programa cjeloživotnog obrazovanja Teološka kultura.

U crkvi sv. Martina – u suorganizaciji Studentskog zbora, Povjerenstva za pastoral studenata i rektora crkve sv. Martina prof. dr. sc. Đure Zalara – utorkom i četvrtkom slavile su se svete mise zornice na kojima su aktivno sudjelovali (pjevanjem pod stručnim vodstvom studenata ICG-a, čitanjem, ministriranjem, pripremom molitava vjernika i sl.) studenti pojedinih godišta svih studijskih smjerova. Nakon misa zornica sudionici su obično nastavili druženje (agape) uz čaj, kavu, peciva i kolače.

Isto tako, tijekom adventskog vremena, svaki se ponedjeljak tijekom odmora pripremao kratki molitveno-meditativni program (navještaj svetopisamskog teksta pojedine nedjelje došašća i prigodna meditacija profesora KBF-a uz paljenje svijeće na adventskom vijencu) vođen evanđeoskim geslima: “Budni budite i u svako doba molite” (Lk 21, 36a); “Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze” (Lk 3, 4b); “Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako.” (Lk 3, 11); “Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! ” (Lk 1, 42).

Adventski kulturno-umjetnički program pod nazivom Adventski vijenac – kojega redovito organizira Studentski zbor – održan je u srijedu, 12. prosinca 2018., u dvorani NPI-a Vijenac. Tema ovogodišnjeg Adventskog vijenca bila je: Advent oko svijeta s KBF-om.

Također je u subotu, 15. prosinca 2018. – u suradnji Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe i Povjerenstva za pastoral studenata KBF-a – organizirana duhovna obnova u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu i hodočašće u Krašić. Uz studente KBF-a na duhovnoj obnovi sudjelovali su i izvanredni djelitelji pričesti s područja Zagrebačke nadbiskupije. Duhovnu obnovu predvodio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa, mons. Antun Sente ml. Nakon zajedničke molitve Jutarnje u crkvi, voditelj duhovne obnove održao je nagovor i pokorničko bogoslužje iza kojega je uslijedila ispovijed i sveta misa. Nakon zajedničkog ručka mons. Sente upoznao je sudionike duhovne obnove s vrlo burnom i zanimljivom poviješću svetišta iza čega je nastavljen put prema Krašiću. U crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću sudionici su izmolili litanije bl. Alojzija Stepinca i molitvu za njegovo proglašenje svetim. Pritom su hodočasnici mogli razgledati i spomen-kuću (župni dvor) u kojemu je bl. Alojzije Stepinac proveo posljednje dane zatočeništva i gdje je umro.    

Isti je dan na KBF-u organiziran i prvi duhovno-formativni susret za polaznike programa cjeloživotnog obrazovanja Teološka kultura. U sklopu susreta, na kojem je sudjelovalo tridesetak polaznika, predavanje na temu Dostojanstvo ljudskog života iz kršćanske perspektive održao je prof. dr. sc. Tonči Matulić u kojem je istaknuo teološko izvorište života i njegova dostojanstva povezujući temu kako s Božjom riječi kroz Pismo i Predaju tako i kroz aktualna moralna pitanja. Nakon predavanja susret se nastavio euharistijskim slavljem u crkvi sv. Martina, kojega je u koncelebraciji s dekanom prof. dr. sc. Marijom Cifrakom te prodekanima prof. dr. sc. Nenadom Malovićem i doc. dr. sc. Antom Barišićem predslavio prof. dr. sc. Matulić uputivši i prigodni nagovor. Kako je jedan od ciljeva duhovno-formativnog susreta i produbljenje zajedništva, susret je završen prigodnim druženjem i predblagdanskim čestitanjem.