Studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odlučio je organizirati likovne radionice kako bi studenti imali prilike pokazati svoju kreativnost te ju staviti u službu bližnjih koji su u potrebi. Naime, radionice imaju humanitaran karakter i upravo zbog toga imaju posebnu važnost i svrhu. Odlučili smo ih organizirati u predbožićnom razdoblju jer je to vrijeme darivanja i idealna prilika za činiti dobra djela. Odvajajući vrijeme za druge želimo osnažiti volonterski duh na našem fakultetu.

     U petak, 29. studenog, na našem fakultetu održana je prva likovna radionica pod vodstvom sestre Hele Jurnečke, članice družbe Kćeri Božje ljubavi. Studenti su izrađivali božićne kuglice, nakit, privjeske s anđelima te ukrasne vrećice koje će prodavati na fakultetu i po župama. Sav prihod od prodaje ukrasa donirati ćemo Caritasovoj kući Emaus u kojoj borave djeca s neodgovarajućom roditeljskom skrbi.

    Na radionici je vladala pozitivna atmosfera te se osjećao duh zajedništva. Za studente je ovo prilika da upoznaju jedni druge, grade zajedništvo i najvažnije uvesele nekoga za Božić. Predviđene su još dvije radionice koje će se održati 5. prosinca u 14 sati i 13. prosinca u 17 sati, stoga, želimo pozvati sve naše studente da se uključe u ovu predbožićnu humanitarnu akciju ukoliko već nisu.

 

                                                                                                    Patricija Ivičić

                                                                                       Predsjednica Studentskog zbora KBF-a