Ove se godine zbog epidemioloških mjera Smotra Sveučilišta u Zagrebu, upućena maturantima i budućim studentima, održava virtualno od 19. do 21. studenoga. Osim što je prisutan na službenoj mrežnoj stranici Smotre Sveučilišta u Zagrebu, Katolički bogoslovni fakultet osmislio je vlastiti „virtualni štand“, to jest mrežnu stranicu https://kbf.unizg.hr/smotra/ na kojoj se na različite načine predstavlja maturantima i budućim studentima.

Uz informacije o studijskim smjerovima, uvjetima upisa i studiranja, na stranici se mogu pogledati promotivni video i bogata fotogalerija, pročitati zanimljivi tekstualni prilozi, riješiti nagradni kvizovi te poslušati raznoliki glazbeni prilozi. Zanimljiva je i rubrika svjedočanstava profesora i studenata KBF-a kao i bivših studenata, koji djeluju na različitim područjima Crkve i društva.

Na same dane virtualnog održavanja Smotre Katolički bogoslovni fakultet organizira program uživo, koji će se moći pratiti na samoj stranici. U četvrtak 19. studenoga gošća će biti vjeroučiteljica Marija Patrlj na temu: „Vjeronauk u školi – da ili ne?“. U subotu 21. studenoga studenti će uživo razgovarati s fra Ivanom Lotarom o temi: „Evangelizacija putem medija“.

Doc. s. Valerija Kovač, koordinatorica Smotre za KBF