U ponedjeljak, 12. listopada 2020., od 17.30 do 19.00 sati održan je radni susret sveučilišnih mentorica i mentora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i profesorica/profesora Katedre religijske pedagogije i katehetike našeg Fakulteta.

Susret je predvodila pročelnica Katedre religijske pedagogije i katehetike, prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović. Nakon molitvenog uvoda predsjedateljica susreta iznijela je modificirani plan rada i prijedloge s obzirom na nastavnu praksu studenata u školama, dječjim vrtićima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece i mladih s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u okolnostima posebnih mjera zbog pandemije Covida-19. Na to su se nadovezali ostali profesori/profesorice s Katedre (prof. dr. sc. Ružica Razum, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić,  doc. dr. sc. Denis Barić i doc. dr. sc. Kata s. Amabilis Jurić) s obzirom na specifične zahtjeve pojedinih kolegija.

Mentori i mentorice potom su iznijeli svoja saznanja, prijedloge i napomene vezane uz hospitacije i ogledne sate studenata u pojedinim školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama za ovu školsku, nastavnu i akademsku godinu. Nakon rasprave i usuglašavanja oko modusa djelovanja u promijenjenim okolnostima, izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te dogovorena daljnja komunikacija. Susret je završio uz malo čašćenje i pojedinačne razgovore u neformalnom druženju.

 

Prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović