Predstavljanje časopisa Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije “Teologija i psihologija”

, , , , ,

Novi broj časopisa Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije na temu „Teologija i psihologija“ predstavljen je 28. ožujka 2023. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Na predstavljanju, uz uredničko vijeće, sudjelovali su vlč. Petar Belina, nadbiskupijski tajnik i delegat zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara kardinala Josipa Bozanića, vlč. Toni Potrebić, odgojitelj i delegat rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Josip Šimunović, prodekani, profesori, studenti i drugi dragi gosti.

Na početku, urednik Josip Lulić započeo je program molitvom i uvodnim pozdravom. Potom se obradio glavni i odgovorni urednik Valentin Lešić. Nakon pozdrava glavnog urednika, uslijedilo je predstavljanje sadržaja časopisa kojeg je predstavio urednik Antonio Kljajić nakon čega je urednica Nikolina Vujica pročitala pjesme objavljene u novom broju.

Uslijedilo je svjedočanstvo mladog bračnog para Monike i Leona Žilavi, koji su progovorili o svom procesu obraćenja i o svome stanju tijekom konzumacije yoge i drugih sinkretističkih pokreta. Nakon svjedočanstva, student i bogoslov Vedran Jakić je predstavio svoj članak kojeg je uredništvo procijenilo kao najbolji članak u novome broju časopisa pod naslovom „Objava i psihologija“.

Nakon izlaganja, uslijedila je riječ dekana koji je potaknuo sve studente da se još više angažiraju kod doprinosa samog časopisa i pohvalio dosadašnji trud samog Uredništva i časopisa Spectrum. Predstavljanje je završeno molitvom i druženjem u prostorijama na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Svi koji su zainteresirani za novi broj časopisa, možete naručiti na e-mail: kbfspectrum@gmail.com

TEKST: Antonio Kljajić

FOTO: Maria Anđelić