U utorak 12. veljače 2019. s početkom u 17:00 sati na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Društvo bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Almae matris alumnae et alumni Croaticae – Facultas theologiae catholicae – DBS-KBF/AMAC-FTC) po drugi je puta proslavilo svoj Dan – za koji je odabralo blagdan svojega zaštitnika – Stepinčevo 2019.

Proslava Dana Društva započela je euharistijskim slavljem u crkvi sv. Martina koje je predvodio i prigodnu homiliju održao preč. gosp. Vlado Razum, duhovni voditelj Društva.

Svečano se obilježavanje nastavilo na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu akademskim dijelom, koji je moderirao predsjednik Društva, prof. dr. sc. Tonči Matulić. Uz prof. dr. sc. Matulića, okupljenim su bivšim studentima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prigodnu riječ uputili dekan Fakulteta i član Društva, prof. dr. sc. Mario Cifrak, kao i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, te prof. dr. sc. Mario Šafran, predsjednik Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu (ALUMNI UNIZG), koji su se rado odazvali pozivu da svojom nazočnošću uzveličaju proslavu.

U okviru akademskoga dijela proslave, prigodno je predavanje o 350. godišnjici Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao doc. dr. sc. Daniel Patafta s Katedre crkvene povijesti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U svojemu izlaganju, naslovljenom Teologija pred izazovima u prošlosti i danas, doc. dr. sc. Patafta je u kontekstu razvoja teološke misli kroz povijest tematizirao nastanak i razvoj teoloških studija u Zagrebu.  

Akademskom dijelu proslave dana Društva uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.