Do posljednjeg mjesta bila je ispunjena zagrebačka crkva sv. Blaža u subotu 8. siječnja 2022. na koncertu “Dijete nam se rodilo” kojim su Pučki pivači KBF-a na lijep i svečan način zaključili svoj ovosezonski adventsko-božićni ciklus. Ovo je bio četvrti koncert u tome ciklusu, a prethodna tri izvedena su u Ivanić Gradu, Sesvetama i Petrinji. Hrvatski tradicijski božićni spektakl – tako bi se ukratko mogao opisati ovaj koncert koji je sve prisutne ostavio bez daha te izmamio ogroman pljesak, stojeće ovacije i poziv na čak tri “bisa”.

Pučki su pivači u 15 točaka koncerta napravili kratak pregled božićne pjevane baštine našeg naroda – od Srijema i Vojvodine, preko Slavonije, Banovine, Hrvatskog zagorja i Like, pa sve do Dalmacije (zagore, priobalja i otoka). Uvrštena su bila i dva napjeva iz ortodoksne baštine. Izvedbeno na vrhunskom nivou, koncert je pokazao karakterno sve “oblike” štovanja i pristupanja otajstvu Božića – od nježnih uspavanki Djetetu u jaslama, pa do gromkih i svečanih izraza hvale novorođenomu Kralju i Otkupitelju koji su svojim kontrastnim izričajem pridonijeli dinamici koncerta što je pak publiku držalo zainteresiranom do zadnje otpjevane note.

Koncertu je prisustvovao i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, Nj. E. mons. Giorgio Lingua, koji također nije krio oduševljenje koncertom i raznolikošću tradicijske baštine Lijepe naše.

Uz apostolskog nuncija, koncertu su prisustvovali prečasni Borna Puškarić, župnik domaćin te u ime Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. s. Katarina Koprek, predstojnica Instituta za crkvenu glazbu.