Svečano je proslavljen Dan Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta Zagrebu – Stepinčevo 2024.

,

U četvrtak 8. veljače 2024. s početkom u 17.00 sati na Katoličkome bogoslovnom fakultetu (KBF) Sveučilišta u Zagrebu Društvo bivših studenata KBF-a Sveučilišta u Zagrebu /Almae matris alumnae et alumni Croaticae – Facultas theologiae catholicae (DBS-KBF/AMAC-FTC) svečano je proslavilo svoj Dan – Stepinčevo 2024. godine.

Proslava Dana Društva započela je euharistijskim slavljem u crkvi sv. Martina koje je predvodio dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu i član Društva, prof. dr. sc. Josip Šimunović, dok je prigodnu homiliju nadahnutu primjerom blaženoga Alojzija Stepinca održao preč. gosp. Vlado Razum, duhovni voditelj Društva. Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti zbor Instituta za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem prof. dr. sc. s. Katarine Koprek.

Svečana se proslava nastavila u prostorijama KBF-a Sveučilišta u Zagrebu akademskim činom koji je započeo  himnom Društva „Slava Ti, Bože naš“. Na početku je akademskog čina sve nazočne u svoje osobno ime, u ime Upravnoga i Nadzornog odbora te svih redovitih članova Društva pozdravio njegov predsjednik, prof. dr. sc. Tonči Matulić, a nakon njega prigodnu pozdravnu riječ uputili su domaćin i dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Josip Šimunović, te predsjednik Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu (ALUMNI UNIZG), prof. dr. sc. Mario Šafran.

U okviru središnjeg dijela akademskog čina pod nazivom „Moja alumni priča“, kojeg je vješto vodila tajnica Društva, izv. prof. dr. sc. Vanda Kraft Soić, sudjelovalo je troje uspješnih bivših studenata KBF-a Sveučilišta u Zagrebu i članova Društva: gđa Maja Petranović, dipl. theol., pomoćnica glavnog urednika Kršćanske sadašnjosti i glavna urednica kršćanske obiteljske revije Kana, g. Matej Petranović, dipl. theol, viši stručni savjetnik za politike usklađivanja obrazovanja s potrebama tržišta rada pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i gđa dr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje na Odjelu za predškolski odgoj i osnovno školstvo – Odsjek za predmetnu nastavu. Kroz ugodan i srdačan razgovor spomenuti alumni KBF-a Sveučilišta u Zagrebu podijelili su s nazočnima svoje studentske, životne i profesionalne priče. Motiv izbora studija na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu, iskustvo studiranja, pronalazak stalnog zaposlenja, permanentno usavršavanje i profesionalna postignuća kao priznatih i poznatih djelatnika  na svojim područjima rada i djelovanja, pružili su svim nazočnima lijepo i nadahnuto svjedočanstvo o neraskidivoj povezanosti matičnog KBF-a Sveučilišta u Zagrebu s njihovim osobnim, stručnim i profesionalnim životima. Njihovi dogovori i razmišljanja su na sve slušatelje ostavili uvjerljivo i divljenja vrijedno svjedočanstvo o načinu kako se KBF Sveučilišta u Zagrebu ugradio u njihove osobne živote i profesionalne karijere i kako je trajno ostao bitna poveznica i lajtmotiv njihovog osobnog i profesionalnog djelovanja.

Na kraju akademskog čina riječi zahvale svim nazočnima i zaslužnima za organizaciju proslave Dana DBS-KBF-a uputio je predsjednik, profesor Matulić, a nakon toga je otpjevana akademska himna „Gaudeamus“.

Svečana proslava je nastavljena prijateljskim druženjem svih okupljenih uz prigodni domjenak u holu zgrade KBF-a.

Deus lux mea est!

Vanda Kraft Soić, tajnica

Tonči Matulić, predsjednik