U subotu 23. studenoga 2019., dodjelom priznanja sudionicima, svečano je zatvorena 24. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Smotra se održavala od 21. do 23. studenoga 2019. Naši studenti svih studijskih programa – Filozofsko-teološkog studija, studija Teološko-religijskih znanosti i studija Crkvene glazbe sva su tri dana maturantima radosno predstavljali Fakultet. U četvrtak i petak Fakultet su javno predstavile doc. dr. sc. Ana Biočić i Patricija Ivičić u desetominutnom razgovoru s voditeljima programa a u subotu doc. dr. sc. Ana Biočić u panel diskusiji za fakultete društvenog i humanističkog područja.

Štand je svojom vizualizacijom spajao tradiciju i suvremenost. Zidove su krasile fotografije iz raznih razdoblja djelovanja Fakulteta, od njegova osnutka pa sve do današnjih dana. Željeli smo što bolje istaknuti njegov kontinuitet koji broji već 350 godina.

Nitko od sudionika Smotre nije mogao proći pokraj štanda a da nije primijetio staru i veliku Vulgatu iz 1855. godine te uz nju suvremeni prijevod Biblije u elektroničkom obliku na tabletu.

Pažnju su također plijenili i medenjaci koje smo zajedno s kemijskim olovkama i brošurama dijelili zainteresiranima.

Zajedničko provođenje vremena na štandu bila je prilika da se još bolje međusobno upoznamo te smo stvorili vrlo ugodan ambijent koji je mnoge privlačio. U jednom smo se trenutku čak zabavili uz gitaru i pjesmu.

Našu komunikativnost i susretljivost uočili su organizatori Smotre Sveučilišta u Zagrebu te nam je rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras uručio priznanje baš u toj kategoriji. Bilo je lijepo davati korisne informacije o studiju na našem Fakultetu te se nadamo da će naše svjedočanstvo biti plodonosno.

 

Mirjam Barada, 4. godina FTS-a