,

Delegacija Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na obilježavanju dana Pravoslavnoga bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Dana 27. siječnja 2018. godine održana je proslava dana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U skladu s ustaljenom praksom na proslavi je sudjelovala i delegacija Katoličkog bogoslovnog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prodekan doc. dr. sc. Anto Barišić, pročelnik katedre ekumenske teologije prof. dr. sc. Jure Zečević te predstavnici studenata Ivana Udovičić i Marijan Penić. Članovi delegacije su u petak navečer, 26. siječnja 2018., nazočili večernjoj molitvi te, u subotu, 27. siječnja 2018., u 10 sati, euharistijskom slavlju, u hramu sv. Ivana Bogoslova, u sklopu fakultetskog zdanja.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je svečana akademija na kojoj su, među ostalima, sudjelovali i patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve Irinej, apostolski nuncij u Srbiji Luciano Suriani, beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar, delegacija Bogoslovne fakultete Univerze v Ljubljani kao i brojni drugi uzvanici i gosti.

Tijekom akademije dekan prof. dr. sc. Predrag Puzović podnio je izvještaj o radu Fakulteta, na kojem studira sveukupno oko 1600 studenata, podijeljene su diplome i nagrade studentima, a program je obogaćen glazbenim i drugim kulturno-umjetničkim i folklornim sadržajima.

Uzajamna nazočnost delegacija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na proslavama dana Fakulteta obnovljena je 2006. godine i znak je otvorenosti i raspoloživosti obaju fakulteta za teološku suradnju na profesorskoj i studentskoj razini.

Ivana Udovičić