Održana međunarona radionica i koncert

,

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2024. godine održana je međunarona radionica i koncert studenata Instituta za crkvenu glazbu KBF-a i Oddelka za sakralno glasbo Akademije za glasbo u Ljubljani, Slovenija.

Na zanimljivoj majstorskoj radionici prof. dr. sc. Marija Perestegija, predstojnika Oddelka za sakralno glazbo ljubljanske Akademije održanoj 9. svibnja u prostorijama Fakulteta sudjelovli su studenati i profesori ICG-a te su kao aktivni i pasivni sudionici mogli doći do dodatnih spoznaja interpretacije orguljaške literature različitih stilskih razdoblja.

U petak, 10. svibnja u večernjim satima u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na prekrasnim Eisenbarthovim orguljama studenti obaju visokih učilišta Mihaela Lasić (klasa doc. art. Milana Hibšera), Amalija Štuban (klasa izv. prof. art. Elizabete Zalović), Mirjam Uremović, Beatricija Barić, Amanda Letica (klasa izv. prof. art. Mirte Kudrna) i Lara Šimičić (klasa prof. dr. sc. Marija Perestegija) odsvirali su zajednički koncert i tako okrunili dva dana puna druženja i razmjene iskustava koji će sigurno sve sudionike motivirati za još intenzivniji umjetnički i pedagoški rast.