(Zagreb, 16. studenog 2019.) – U organizaciji Hrvatske sekcije (HS) Europskog društva za katoličku teologiju (EDKT) održan je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (KBF) III. colloquium theologicum s temom: Veritatis gaudium: značenje, izazovi, perspektive. Veritatis gaudium – Radost istine je apostolska konstitucija pape Franje o crkvenim sveučilištima i fakultetima. U prvom dijelu programa u  predavanjima su sudjelovali prof. dr. sc. Stipe Kutleša s Instituta za filozofiju s temom Jedno filozofsko razmatranje zadaćâ teologije u suvremenom društvu i prof. dr. sc. Ivan Šarčević s Franjevačke teologije iz Sarajeva s temom Mjesto i uloga teologije u Crkvi i društvu. Nakon predavanja slijedila je živa i kvalitetna rasprava. U drugom dijelu programa sudjelovali su dr. sc. Jakov Rađa s KBF-a Sveučilišta u Zagrebu s temom Kriterij obnove crkvenih studija u svjetlu Veritatis gaudium i doc. dr. sc. Lucija Boljat s KBF-a Sveučilišta u Zagrebu s temom Veritatis gaudium u svjetlu kanonskoga prava.

Na trećem teološkom kolokviju sudjelovalo je četrdesetak članica i članova HS-EDKT kao i doktorandi s KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Na početku su se sudionicima obratili dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Cifrak izrazivši dobrodošlicu i predsjednik HS-EDKT prof. dr. sc. Tonči Matulić.

Dr. sc. Ante Bekavac