Za studente prve godine svih studijskih smjerova KBF-a prvi je dan predavanja u akad. god. 2018./2019. održan poseban uvodni susret. 

U uvodnom je dijelu predstavnica Sveučilišnoga računskog centra (Srca) gđa Irena Jandrić, ukratko predstavila rad Srca i upoznala studente s mogućnostima koje se nude na području izgradnje, održavanja i podrške u uporabi moderne računalne, komunikacijske, posredničke, podatkovne i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture), kako bi studenti već na početku studija dobili sveobuhvatnu savjetodavnu i obrazovnu podršku pri primjeni informacijske i komunikacijske tehnologije u procesu obrazovanja.

Riječ dobrodošlice brucošima uputili su potom dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Cifrak, prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Ružica Razum, prodekan za znanost izv. prof. dr. sc. Nenad Malović, prodekan za financijsko-organizacijska pitanja i Područni studij doc. dr. sc. Anto Barišić, predstojnik Instituta religijskih znanosti doc. dr. sc. Denis Barić, te predstojnik Instituta za crkvenu glazbu izv. prof. dr. sc. Ante Crnčević. Svaki je od govornika predstavio svoje područje djelovanja na KBF-u zaželjevši dobar i uspješan početak novim studentima.    

U daljnjem tijeku susreta voditelj Povjerenstva za pastoral studenata doc. dr. sc. Ivan Dodlek upoznao je studente s mogućnostima izvannastavnih aktivnosti kojima je cilj okupljanje studenata kroz različite sadržaje izvan učionice, a u svrhu ljudskog i kršćanskog zajedničarenja kako bi se tijekom studija produbljivalo i raslo u iskustvu prijateljstva i kako bi se izgrađivala, koliko je to moguće, fakultetska obitelj što je izričaj trajne brige KBF-a s obzirom na nastojanje oko jačanja i produbljivanja međuljudskih odnosa i društveno-eklezijalne izgradnje studenata.

Voditeljica Knjižnice KBF-a Vlatka Božićević, dipl. theol. i dipl. knjižničarka potom je upoznala studente s radom Knjižnice pri čemu im je ukazala na mogućnosti koje ona pruža u vidu pomoći studentima u pronalaženju potrebne literature kako za tijek njihovoga redovitog učenja i istraživanja, tako i u izradi seminarskih radova, referata i ostalih studijskih projekata.

Na kraju susreta voditeljica Studentske referade Željka Vakula, dipl. theol., upoznala je studente s administrativnim zahtjevima vezanima uz upisivanje obvezno-izbornih i izbornih predmeta kao i sa svom ostalom djelatnošću koju referada pruža studentima.       

Cilj ovoga uvodnog susreta – uz izraze dobrodošlice – bio je, dakle, pružiti podršku novim studentima u njihovim početnim koracima studijskoga odgojno-obrazovnog procesa na KBF-u unutar svih studijskih smjerova i time im olakšati pristup daljnjem tijeku studiranja.