”Rehabilitacija osoba s invaliditetom pomoću terapije jahanjem u procesu resocijalizacije bivših ovisnika”

 

Projekt ”Rehabilitacija osoba s invaliditetom pomoću terapije jahanjem u procesu resocijalizacije bivših ovisnika”‘ je projekt udruge ”Jedni za druge”.

Voditeljica projekta je prof. Sanja Maroević – klinički psiholog.

Udruga ”Jedni za druge” osnovana je 2008. g. u želji da se osobama s različitim poteškoćama pruže nove mogućnosti i nove prilike za kvalitetniji život pomoću terapije jahanjem.

Ciljana skupina su osobe s poteškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom kao i bivši ovisnici, koji pomažu u brizi i njezi oko konja te pri izvođenju terapije jahanjem.

Osim u izvođenju terapije jahanjem, volonteri mogu sudjelovati i u promotivnim aktivnostima udruge, izvođenju kreativnih radionica za djecu s teškoćama u razvoju. Tijekom svog rada volonteri će biti educirani oko brige i njege konja, te pomoći pri izvođenju terapije jahanjem.

Od volontera se očekuje redovitost u vremenu za koje će potpisati volonterski ugovor (od 8 termina mjesečno terapije jahanjem, potrebna su barem 3 dolaska).

Opći cilj ovoga projekta je promicanje inkluzije ranjivih skupina stanovništva putem uključivanja bivših ovisnika u pomagačke aktivnosti terapije jahanjem za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

 

O udruzi

Poziv na volontiranje