Predstavljanje novog broja časopisa Spectrum „Brak i obitelj“

, , ,

 U srijedu, 25. svibnja 2022. godine, u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučlilišta u Zagrebu u Voćarskoj ulici, održano je predstavljanje novog broja časopisa Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije na temu „Brak i obitelj“. Na predstavljanju, uz Uredničko vijeće, sudjelovali su: vlč. Dario Kral, nadbiskupijski tajnik i izaslanik zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara Josipa kard. Bozanića, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Josip Đurin, odgojitelj i izlasnika rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, dekan prof.dr.sc. Josip Šimunović, prodekani izv.prof.dr.sc. Silvija Migles i doc.dr.sc. Branko Murić, gospođa Vlatka Puljević koja je bila i gost predavač, Tena Lončarević, predsjednica studentskog zbora zajedno sa svojim suradnicima Petrom Smolićem i s. Irenom Lušo, ostali profesori i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu te predstavnici medija s Laudato TV i Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Program predstavljanja započeo je molitvom iz enciklike pape Franje Amoris Laetitia te je nakon molitve, tajnik i urednik časospisa Ante Herceg pozdravio sve prisutne. Nakon pozdrava uslijedila je glazbena točka koju su izveli studenti I. godine Filozofsko-teološkog studija. Završivši glazbenu točku, sve prisutne je pozdravio glavni urednik časopisa fra Ivan Rozić. U svome govoru, Rozić je istaknuo važnost teme novog broja i zahvalio svima koji su doprinjeli svojim radovima u novom broju časopisa. Nakon govora glavnog urednika, moderator i urednik časopisa Antonio Kljajić predstavio je sam sadržaj časopisa. Predstavivši novi broj, uslijedila je rasprava koju je moderirao zamjenik glavnog urednika Valentin Lešić. Kao gosta u raspravi, urednik Lešić je razgovarao sa gospođom Vlatkom Puljević, s kojom je Uredništvo napravilo i intervju koji se može pogledati na youtube kanalu Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije. U raspravi, gospođa Puljević je istakla dvije važne osobine kojima čovjek mora imati na pameti kada je riječ o ljubavi. „Ljubav je davanje i služenje“ naglašava gospođa Puljević te ukratko iznijela i svoje svjedočanstvo kršćanskog života u braku i obitelji. Poslije rasprave, opet je uslijedila glazbena točka. Spectrum se pomno bavi i medijskom promidžbom te je od prethodnog predstavljanja ponovno aktivan na stranici Hrčak. O tome poduhvatu, sve prisutne je uputio odgovorni urednik za Hrčak i moderator časopisa Antonio Kljajić. Nakon što su upoznati s medijskim sadržajem, urednik Lešić je predstavio novu temu samog časopisa, a to je „Teologija i psihologija“. Uslijed predstavljanja nove teme, urednik i koordinator časopisa Tomislav Dobrijević, iznio je izvješće o dvogodišnjem radu samog Uredništva časopisa, te pozvao studente KBF-a da se jave na natječaj za nove članove Uredništva. Pred sam kraj predstavljanja, skupu se obratio i dekan KBF-a prof. dr. sc. Josip Šimunović. U svome obraćanju, zahvalio se Uredništvu na novome broju samog časopisa, te je potaknuo studente da još više pišu za časopis te na taj način ostave znanstveni i istraživački trag.

Predstavljanje je završeno u 13:30h glazbenom točkom i kratkim druženjem gdje su uzvanici dobili primjerak časopisa i ostali sa Uredništvom u neformalnom razgovoru.

 

 

Tekst: Antonio Kljajić

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije