Ne tako poznato međunarodno natjecanje „Concorso Internazionale Giovani Promesse“ održalo se u malom gradiću Braciglianu, u provinciji Salerno na jugu Italije. U  „Palazzo De Simone“, staroj palači smještenoj neposredno pored crkve sv. Ivana Battiste, mogli ste čuti sve od solista do manjih sastava koji su izvodili što klasičnu što jazz glazbu. Natjecanje je trajalo  svega tri dana, a završilo je u nedjelju 12.05.2019. sa, u najmanju ruku, vrlo zanimljivim koncertom najistaknutijih kandidata, a među njima i Ines Hustić, studentica II. godine ICG-a, i Silvia Magdalena Šimić, studentica V. godine na Muzičkoj akademiji.

Iako se radilo o međunarodnom natjecanju, većinom su kandidati bili iz okolice Italije, a uz njih i kandidati iz Poljske, Španjolske, Rusije i naravno naše Hrvatice, Ines Hustić i Silvia Magdalena Šimić koje su se odlično snašle u kategoriji komorna glazba, klavir četveroručno za koju ih je pripremila njihova mentorica, profesorica Konstilija Nikolić-Markota. Prezentirale su svoj rad sa: C. Saint-Sean, Danse Macabre i B. Vlahek, Varijacije na hrvatsku narodnu temu (nama poznatije kao „Letovanić“). Naravno ne smijemo zaboraviti njihovu najveću podršku, Mihaela Mojzeša koji je toliko profesionalno okretao note da je privukao pažnju jednog natjecatelja koji je ljubazno zatražio njegovu asistenciju.

Nespretna organizacija, jezična barijera i par plastičnih sjedalica nisu ih spriječili da oduševe žiri sa svojom izvedbom te ostvare 100 bodova i osvoje posebnu nadgradu za kategoriju klavir četveroručno, a jedan od članova žirija čak ih je oslovio i sa „Croatia fantasia“.

Najuspješniji je bio mali trubač David koji je osvojio nekoliko nagrada uključujući onu glavnu od 1000€, dok su ostali natjecatelji dobili nešto skromnije nagrade, zajedno sa diplomama i medaljama. A naše djevojke s ovog natjecanja odlaze zadovoljne, s novim iskustvom i mnoštvom zanimljivih događaja koji će zauvijek ostati u njihovom sjećanju.

I kojima se već sada slatko smiju zajedno sa kolegama na KBF-u!