Održana svečana misa za studente i profesore Instituta za crkvenu glazbu

,

U ponedjeljak, 17. svibnja 2021. u crkvi svetog Martina u Zagrebu održano je svečano euharistijsko slavlje sa okupljenim profesorima i studentima Instituta za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, a koje je predvodio novi dekan prof. dr. sc. Josip Šimunović.

Na misi je pjevao mješoviti zbor Instituta za crkvenu glazbu pod ravnanjem i uz orguljašku pratnju studenata IV. godine studija:  Ines Hustić, Antonie Jurinec i fr. Bonifacija Franje.

Za ulaznu popijevku odabrana je skladba Velik je Gospodin profesora Miroslava Martinjaka. Solisti su bili Antonia Jurinec i don Ivan Marčić, dok je za ordinarij odabrana Misa Duhu Svetom fra Slavka Topića, za psalam Kraljevstva svijeta Bogu pjevajte Anđelka Igreca te Aleluja (G. Liberto) sa solisticom Veronikom Jelica.

Pučku popijevku iz CO Oče naš dobri, u obradi Miroslava Martinjaka, zbor je pjevao za vrijeme prinosa darova, nakon čega je tijekom pričesti, pjevao Ave verum corpus Edwarda Elgara; solistica je bila Antonia Jurinec.

Slavlje je završilo popijevkom Zdravo budi, Marijo A. Klobučara u obradi maestra Miroslava Martinjaka.

Studente su pripremili Danijela Župančić, prof., doc. art. Marko Magdalenić te izv. prof. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić.