U svakoj akademskoj godini Studentski zbor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu humanitarno djeluje. Jedan od projekata koji već godinama donosi plodove zahvaljujući solidarnosti cijele fakultetske zajednice jednokratne su stipendije. Ove akademske godine održana je najuspješnija humanitarna brucošijada, 16. studenoga 2016. Ulaznice su se prodavale po cijeni od 25 kuna, a studenti nisu propustili priliku humanitarno djelovati. Također, humanitarnoj akciji pridružili su se profesori i djelatnici Fakulteta. 

 

Humanitarnu nit također ima i Adventski vijenac te kulturno-umjetnička večer. Tombole koje su se u tim prigodama prodavale po cijeni od 10 kuna također su potaknule studente, profesore i djelatnike da se uključe u humanitarnu akciju. Izvlačenjem tombola, pojedinci su nagrađeni knjigama koje su donirali naši profesori i razne izdavačke kuće.
Natječaj je bio otvoren od 3. 2. – 3. 3. 2017. Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih stipendija zasjedalo je 7. 3. 2017. u sastavu: prof. dr. sc. Ružica Razum, Dario Mican, Nikolina Verbič, Ivona Letica i Mislav Miletić.

 

Jednokratne stipendije u iznosu od 800 kuna, studentima slabijeg imovinskog stanja, ove je godine Studentski zbor dodijelio 8 studenata a Fakultet se pridružio akciji s 5 stipendija. 
Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Mario Cifrak, predsjednik Studentskog zbora Dario Mican i ostali članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija, 15. 3. 2017. u prostorijama Dekanata dodijelili su stipendije studentima.