Prva obavijest odnosi se na pomak rokova od strane Europske komisije za prijavu sveučilišnih projektnih prijedloga za programe mobilnosti te posljedično pomak objave Erasmus natječaja. Na mrežnim stranicama nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU objavljeno je da se očekuje da EK rok za prijavu u 2021. g. objavi tek u prvoj polovici svibnja te da nacionalna Agencija planira tijekom ožujka informirati javnost o svim dostupnim novostima novih poziva tj. o detaljima novoga sedmogodišnjega programa. Više informacija dostupno je na stranicama nacionalne Agencije preko poveznice https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/erasmus-i-europske-snage-solidarnosti-prvi-rok-za-prijavu-u-2021-ocekuje-se-u-prvoj-polovici-svibnja/. Iako bi se u ovom dijelu godine već objavio natječaj za studentsku razmjenu u svrhu studijskog boravka, zbog kašnjenja odluka i informiranja od strane EK, raspis sveučilišnog SMS natječaja se odgađa.

Natječaj će biti objavljen čim Sveučilište od nacionalne Agencije zaprimi operativne okvire i detalje dostatne za objavu SMS natječaja.

Dodatna obavijest: Poruke s unizg.hr domene odlaze u Spam ili Junk folder primatelja koji koriste Gmail, Hotmail, Live e-mail servise. Za studente i osoblje važna obavijest stavljena je na stranice gdje su objavljeni dokumenti i obrasci za pripremu Erasmus+ mobilnosti u tekućoj akademskoj godini jer ih korisnici najčešće posjećuju: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/studijski-boravak/dokumenti-i-obrasci/erasmus-sms-akademska-godina-202021/, www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/strucna-praksa/dokumenti-i-obrasci/2020-2021/ i http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/dokumenti-i-obrasci/erasmus-202021-ka103/.