Studentski kulturno-umjetnički program i božićno čestitanje Adventski vijenac održan je u utorak. 19. prosinca 2023. u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu, u organizaciji Studentskog zbora i studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF). 

Na događaju su bili nazočni mons. dr. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup, dekan Fakulteta prof. dr. sc. Josip Šimunović, profesori, djelatnici i studenti KBF-a, te drugi gosti.

Nakon uvodne pjesme kvinteta Instituta za crkvenu glazbu (ICG), Dekan je pozdravio sve prisutne, zahvalio svima koji su sudjelovali i darovali se za organizaciju ovoga događaja, te je uz prigodne božićne misli potaknuo da se s duhovnom radošću pripremamo za samu svetkovinu, te tu radost prenesemo na cijelu nadolazeću godinu.

U programu su sudjelovali studenti, hercegovački franjevački bogoslovi i dijecezanski bogoslovi s glazbenim točkama, zatim bogoslov Ivan Novosel s recitacijom proze U kovčegu zlatnom Valentina Lešića, glumačka skupina Prosopon s izvedbom predstave pod nazivom Večernja škola filozofije, te kvintet ICG-a koji je pjesmom otvorio i zatvorio program.

Božićnu čestitku svima prisutnima izrekao je u ime Studentskog zbora Fakulteta predsjednik Adrian Bogdan. Zahvalio je svima koji su bili uključeni u organizaciju i izvedbu programa Adventskog vijenca, te svima koji su donirali knjige za potrebe humanitarne tombole. Zaključio je željom da s mirom i Božjim blagoslovom svi dočekamo svetkovinu Božića, te radost Kristova rođenja prenesemo svima koje ćemo susretati.

Na kraju programa svima prisutnima obratio se Veliki kancelar KBF-a mons. dr. Dražen Kutleša, koji je u svom govoru podsjetio je na dublji smisao adventskog vijenca koji nije samo ukras, nego simbol Krista, Svjetla svijeta koje dolazi. Također, potaknuo je okupljene da zauzmu istinski stav prema Božiću, malom Bogu, kojem smo pozvani izreći svoj: “Da!”

Nakon programa uslijedilo je zajedničko druženje uz tombolu, domjenak i pjesmu.