Riječka nadbiskupija od 14. do 20. srpnja 2024. po treći put organizira program za studente teologije pod nazivom Mediteranski teološki susreti. 

Tema ovogodišnjeg programa je “Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“. .

Program je namijenjen studentima i studenticama 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima katoličkih, protestantskih, pravoslavnih i islamskih teoloških fakulteta te studentima poslijediplomskog studija iz teologije. Kako bi ova škola u svojim teološkim promišljanjima bila dodatno obogaćena i ekumenski i međureligijski otvorena, među predavače su uz katoličke uključeni pravoslavni, protestantski i islamski teolozi. Nakana organizatora nije javna rasprava, već unutarteološki dijalog kako bi se sudionici mogli susresti s različitim mišljenjima te promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkog i teološkoga govora u suvremenom društvu.

 

Na ovoj školi će sudjelovati predavači:

Tomislav Kovač (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska)

Ulrich Schmiedel (Lund University, Sweden) 

Angeliki Ziaka (University of Thessaloniki, Greece)

Zilka Spahić-Šiljak (Sveučilište u Sarajevu, Bosna i Hercegovina) 

Benjamin Idriz (Islamic Community Penzberg, Germany)

 

Planirani program će se održati u Pastoralnom domu Riječke nadbiskupije u Lovranu gdje će studenti biti i smješteni. Studenti plaćaju sami putne troškove, dok su smještaj i hrana osigurani preko donacija i organizatora. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Ukupan broj polaznika je 40 studenata, a selekcija prijavljenih će se vršiti putem prijava. Za prijavu je potrebno do 25. lipnja 2024. godine ispuniti obrazac koji se nalazi na POVEZNICI. 

Sve obavijesti možete pronaći na PLAKATU.