Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomske, diplomske istraživačke i stručne studije na višim školama u Japanu.

Natječaj je otvoren do 7. lipnja, a sve informacije o postupku prijave, testiranjima, terminima i općim uvjetima stipendiranja možete pronaći na stranicama veleposlanstva: https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html.

Online informativno predavanje planira se održati u drugoj polovici svibnja, a točan datum, vrijeme i naziv platforme bit će objavljeni naknadno na službenim i Facebook stranicama veleposlanstva.

Posebno ističemo i upućujemo na sljedeće:
Sveučilište i fakultet koji bi bio zanimljiv studentima KBF-a je Sophia University of Tokyo, gdje se nalazi jedini katolički teološki fakultet u Japanu (područje koje je također pokriveno stipendijom).

Više o Sveučilištu i fakultetu na poveznicama:

Zainteresirani studenti neka se prvotno jave u Ured za međunarodnu suradnju, osobno (II. kat, soba 204), telefonski (+385 1 48 90 410) ili e-mailom (medjunarodna.suradnja@kbf.unizg.hr).