U srijedu, 28. travnja 2021. godine u dvorani I. (014) s početkom u 12.15 sati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Hrvoje Nikolić, mag. theol. i Erasmus koordinator Sveučilišta u Zagrebu za dolazne studente na razmjeni, predstavio je Erasmus program studentima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta. Na radionici je sudjelovalo 60-ak studenata: 15-ak studenata je sudjelovalo fizički, dok su ostali sudjelovali virtualno (Microsoft Teams platforma). Gospodin Hrvoje Nikolić ukratko je predstavio SMS (studijski boravak) i SMP (stručna praksa) mobilnost u sklopu Erasmusa te bilateralnu mobilnost kao treću vrstu mobilnosti za studente. Podijelivši sa studentima i osobno iskustvo razmjene, naglasio je važnost usvajanja vrijednih kompetencija (snalažljivost, ustrajnost, odvažnost) koje pružaju međunarodna suradnja i mobilnosti kao buduće prednosti pri zapošljavanju.

Na radionici je i Monika Šainović, studentica druge godine diplomskog studija Teološko-religijskih znanosti, sa svojim kolegama i kolegicama podijelila jedinstveno i zanimljivo iskustvo s razmjene u Krakowu (Poljska).

Na samom kraju Erasmus radionice studentima je bila pružena mogućnost postavljanja pitanja i traženja dodatnih objašnjenja. Štoviše, studenti su pokazali interes za daljnja sudjelovanja na radionicama o mogućim načinima mobilnosti.

Ured za međunarodnu suradnju