Ime: Ivan

Prezime: Golčić

Titula: prof., viši predavač

ŽIVOTOPIS:

Golčić Ivan, glazbenik, rođen je 3. 9. 1944. godine u Koprivnici. Osnovnu i srednju završava u Rijeci, a na Muzičkoj akademiji diplomira 1971. godine teoretsko-pedagoški odjel. Kao student predavao je u gimnaziji Dječačkog sjemeništa na Šalati. Poslije studija, dvije je godine radio kao zborovođa pjevačkog društva „Kalnik“ u Križevcima. Nakon dvije godine vratio se u Zagreb u glazbenu školu „Zlatko Baloković“ kao profesor solfeggia i zborovođa dječjeg pjevačkog zbora. Spajanjem glazbenih škola Zagreba u Glazbeni obrazovni centar, vodio je djevojački pjevački zbor srednjih glazbenih škola. 

Dugi niz godina bio je voditelj zborova poput „Ivan Goran Kovačić“. Od 1974. godine vodi dječji pjevački zbor u Bjelovaru, djevojački pjevački zbor srednjih glazbenih škola u Zagrebu, te zbor „Palma“ Bazilike presvetog Srca Isusova u Zagrebu, s kojim je snimio veći broj audiokazeta. 1. 7. 1996. godine imenovan je ravnateljem glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.      

Od 1. ožujka 2001. do 2010. godine radi kao viši predavač na Institutu za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“  KBF-a u Zagrebu.

Objavio je niz priručnika iz solfeggia za osnovne i srednje glazbene škole. Priredio je i prikupio najstarije hrvatske pučke popijevke, a dobrim dijelom i harmonizirao za mješoviti pjevački zbor Hrvatske adventske popijevke, Zagreb, 1955., i Hrvatske božićne popijevke, Zagreb, 1955.