Matični broj znanstvenika: 327911

E-mail adresa: elizabeta.zalovic@gmail.com

CRORis-CROSBI: Elizabeta Zalović

Diplomirala je teoriju glazbe na odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju te orgulje u klasi red. prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. 2006. godine završila je umjetničko usavršavanje iz orgulja u klasi red. prof. Marija Penzara. Kao orguljašica održala je niz recitala i nastupa na festivalima u zemlji i inozemstvu, od kojih su najznačajniji: Muzički biennale Zagreb, Dubrovačke ljetne igreDani hrvatske glazbeMeđunarodna glazbena tribina u Puli, međunarodni festival Trieste prima (Italija), ciklus Lisinski subotomGlazbene večeri mira (BiH), ciklus Svjetski orguljaši u katedrali Bezgrešnog Začeća BDM u Moskvi (Rusija).

Praizvela je brojna djela za orgulje hrvatskih skladatelja. Nastupala je kao članica Zagrebačkoga komornog orkestra, surađivala sa Zagrebačkim kvartetom te brojinim vodećim solistima i renomiranim umjetnicima. Redovito koncertira u međunarodnom ciklusu Zvuci orgulja zagrebačke katedrale i međunarodnom festivalu Orgulje Heferer.

Suosnivačica je i voditeljica Međunarodne orguljaške škole za orguljaše te studente orgulja u Zadru te Orguljaške škole na Braču (2021. – 2023.), sudionica Međunarodne ljetne orguljaške akademije u Puli (2020. – 2022.). Voditeljica je stručnih seminara, kao i radionica za studente Muzičke akademije u Zagrebu i Ljubljani, voditeljica je umjetničko-istraživačkih projekta Sveučilišta u Zagrebu Istraživanje, uređivanje i objavljivanje orguljaškog opusa akademika Anđelka Klobučara te Istraživanje, uređivanje i objavljivanje orguljskih skladbi Hvarske biskupije.

Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato (M. Kudrna – E. Zalović). 2008. godine izašao je prvi nosač zvuka Quattro obbligato glazba za orgulje četveroručno, nominiran za dvije diskografske nagrade Porin. Kao član dua koncertirala je u zemlji i inozemstvu: Međunarodni  orguljaški festival Soči – Rusija, Međunarodni orguljaški festival Lavamünd – Austrija, Đakovački vezovi – đakovačka katedrala, koncertno gostovanje u Mostaru i Sarajevu povodom proslave 800. obljetnice Franjevačkog reda u organizaciji hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, Sudamja – koncert u prvostolnici sv. Dujma, Međunarodna orguljaška škola za crkvene glazbenike u Zadru – koncert u zadarskoj katedrali, Mednarodni letni orgelski ciklus u Celju, Orguljaške večeri – požeška katedrala, koncert povodom Svjetskog dana glazbe – Ljubljana, franjevačka crkva i koncertno gostovanje u Trstu u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i dr.

Predavala je teoretske glazbene predmete na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Od 2010. godine docentica je, a od 2019. godine izvanredna profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.