Ime: Elizabeta

Prezime: Zalović

Titula: izv. prof. art.

e-mail adresa: elizabeta.zalovic@gmail.com

Telefon/mobitel: 01/4890 452

Životopis:

Diplomirala je teoriju glazbe na odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju te orgulje u klasi red. prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. 2006. godine završila je umjetničko usavršavanje iz orgulja u klasi red. prof. Marija Penzara. Kao orguljašica održala je niz recitala i nastupa na festivalima u zemlji i inozemstvu, od kojih su najznačajniji: Muzički biennale Zagreb, Dubrovačke ljetne igre, Dani hrvatske glazbe, Međunarodna glazbena tribina u Puli, međunarodni festival Trieste prima (Italija), ciklus Lisinski subotom, Glazbene večeri mira (BiH), ciklus Svjetski orguljaši u katedrali Bezgrešnog Začeća BDM u Moskvi (Rusija).

Praizvela je brojna djela za orgulje hrvatskih skladatelja. Nastupala je kao članica Zagrebačkoga komornog orkestra, surađivala sa Zagrebačkim kvartetom te brojinim vodećim solistima i renomiranim umjetnicima. Redovito koncertira u međunarodnom ciklusu Zvuci orgulja zagrebačke katedrale i međunarodnom festivalu Orgulje Heferer.

Suosnivačica je i voditeljica Međunarodne orguljaške škole za orguljaše te studente orgulja u Zadru, sudionica Međunarodne ljetne orguljaške akadmeije u Puli (2020.). Voditeljica je stručnih seminara, kao i radionica za studente Muzičke akademije u Zagrebu i Ljubljani, voditeljica je umjetničko-istraživačkog projekta Sveučilišta u Zagrebu Istraživanje, uređivanje i objavljivanje orguljaškog opusa akademika Anđelka Klobučara.

Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato (M. Kudrna – E. Zalović). 2008. godine izašao je prvi nosač zvuka Quattro obbligato glazba za orgulje četveroručno, nominiran za dvije diskografske nagrade Porin. Kao član dua koncertirala je u zemlji i inozemstvu: Međunarodni  orguljaški festival Soči – Rusija, Međunarodni orguljaški festival Lavamünd – Austrija, Đakovački vezovi – đakovačka katedrala, koncertno gostovanje u Mostaru i Sarajevu povodom proslave 800. obljetnice Franjevačkog reda u organizaciji hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, Sudamja – koncert u prvostolnici sv.Dujma, Međunarodna orguljaška škola za crkvene glazbenike u Zadru – koncert u zadarskoj katedrali, Mednarodni letni orgelski ciklus u Celju, Orguljaške večeri – požeška katedrala, koncert povodom Svjetskog dana glazbe – Ljubljana, franjevačka crkva i koncertno gostovanje u Trstu u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i dr.

Predavala je teoretske glazbene predmete na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Od 2010. godine docentica je, a od 2019. godine izvanredna profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije Orgulje I-IVOrgulje – dodatni sat I-IV i Komornu glazbu I-II.

Nastava:

Studij Crkvene glazbe:

Orgulje I-IV
Orgulje – dodatni sat I-IV
Komorna glazba I-II

Objavljeni najvažniji znanstveni radovi:

2007. Prva nagrada na Međunarodnom znanstvenom skupu Glas i glazbeni instrument u procesu edukacije odgojitelja i učitelja (GGIPEOU)  za znanstveni članak Klasična glazba u svijetu djece (M.Kudrna-E.Zalović)

2008. nosač zvuka Quattro obbligato glazba za orgulje četveroručno, izdanje Croatia records (CD dua Quattro obbligato)

2011. nosač zvuka Pop-Art, izdanje Croatia records (solistički CD)

2015. nosač zvuka Gaudium mysticum, izdanje Croatia records (CD dua Quattro obbligato)

2016., 2017., 2018. Anđelko Klobučar: Skladbe za orgulje, 3 sveska (član uredništva)

2019. nosač zvuka Zdravo budi, mladi Kralju, izdanje Croatia records